Video afspelen

WIE ZIJN WIJ?

Kromhout Prefab is een jong en dynamisch bedrijf met als specialisme “prefabriceren van houtskeletbouw” 

Wij bedienen met name de zakelijke mark, zoals aannemers kozijnenfabrieken, vastgoed bedrijven, etc. 

WAT IS HOUTSKELETBOUW?

Houtskeletbouw is een bouwmethode waarbij constructieve elementen worden gemaakt van houten balken voorzien van beplating, folies en isolatiemateriaal. Elementen zijn gevels, daken vloeren, etc.

Traditioneel werd dit veelal op de bouwplaats uitgevoerd. Bij prefabriceren haal je de bouwplaats naar de fabriek en maak je het gebouw in elementen (puzzelstukjes) gereed.

Voordat het in de fabriek gemaakt kan worden moet het eerst zeer precies uitgetekend worden.

Elke element wordt tot in detail uitgetekend. Dat gebeurt in een speciaal hiervoor ontwikkeld 3D tekenprogramma (Tekla). Als alle elementen zijn uitgetekend worden ze in de fabriek geproduceerd en zodra ze klaar zijn gaan ze op transport naar bouwplaats en worden de elementen met een hijskraan gemonteerd. Doordat de elementen goed op elkaar aansluiten gaat het bouwen erg snel. In een paar dagen kan een compleet casco worden geplaatst en kan gestart worden met afbouwen.

DE VOORDELEN

NAGEDACHT

Er wordt vooraf goed nagedacht worden over details en aansluitingen, hierdoor worden bouwfouten verminderd.

KWALITEIT

De kwaliteit is constant omdat het product in een fabrieksruimte wordt gemaakt.

isolatiewaarden

Hoge isolatiewaarden en goed luchtdichtingen zijn haalbaar.

bouwproces

Het gehele bouwproces verloopt voorspoediger, waardoor kosten worden bespaart.

BIM

Omdat we in een 3D tekenprogramma werken kunnen we meedraaien in BIM projecten. BIM staat voor “building intellicense model”. Het idee is dat alle partijen die meewerken in het bouwproces de tekeningen aanleveren in een 3D model. Door de verschillende modellen op elkaar te leggen kan snel worden gezien of de zaken goed op elkaar aansluiten. Hierdoor kunnen bouwfouten worden beperkt en kan in de bouwfase sneller en efficiënter worden gewerkt.

DUURZAAMHEID

In de huidige tijd is duurzaamheid een belangrijk speerpunt. Ook wij zien het als onze taak om hier als bedrijf onze verantwoordelijkheid in te nemen. Bouwen met hout is van zichzelf al erg duurzaam omdat hout een hernieuwbare grondstof is. Dat geldt echter alleen als er verantwoord bosbeheer wordt gepleegd. Wij kiezen dan ook bewust voor duurzaam gekapt hout (FSC/PFSC).

Om dit kracht bij te zetten zijn wij STIP gecertificeerd. Al het hout dat wij gebruiken is verantwoord geproduceerd. Dit houdt in dat wij uitsluitend FSC/PEFC hout inkopen. STIP controleert dit periodiek.
Voor meer informatie zie: https://www.stip.org/

Duurzaamheid reikt echter verder en kan door de hele organisatie worden doorgevoerd en dient constant verbeterd te worden. Te denken valt aan beperken en goed scheiden van afval stromen of het nemen van duurzame maatregelen aan het bedrijfspand. Het is ons doel om hier voortdurend mee bezig te zijn en te verbeteren.